Udgivet i HandyGuiden.dk's Hus & Have-Univers

Hvilke sten skal du ligge i din indkørsel? Her er 4 gode bud

Af Drv.dk

Trænger din indkørsel til en opdatering? Er der kommet dybe kørespor, passer den ikke til huset, eller var fornyelse blot tiltrængt?

Uanset hvad, så kan du læse med her, og få 4 gode bud på hvilken slags sten du skal lægge i din indkørsel.

Vælg en sten der passer til dit hus

Logisk nok ligger din indkørsel ofte ret tæt på dit hus, og det vil derfor uden tvivl have stor betydning for helhedsindtrykket, hvilken flise du vælger.

Har du et gammelt bindingsværk, så hjælper det måske ikke så meget at vælge nogle smarte italienske keramiske fliser, og er dit hus lyst og moderne, skal du nok ikke gå med chaussesten lagt i påfuglemønster.

Når det er sagt så kan du sagtens mikse og matche forskellige fliser og mønstre, en bred flise bliver f.eks. ofte endnu smukkere med en bord af herregårdssten eller lignende.

Tænk over hvilke egenskaber dine sten skal have

Skal du lave en terrasse har du lidt mere “frit valg på alle hylder” når det kommer til typen af fliser, end når du skal have en ny indkørsel.

Din indkørsel bliver nemlig hver dag udsat for temmelig meget belastning, og derfor skal du vælge en flise der er holdbar. En lille robust sten som chaussesten, herregårdssten og lignende, er en af de mest holdbare, men du kan også få masser af andre løsninger.

Udover holdbarheden ifht. tryk, skal du også tænke på hvad der ellers kan “lande” på dine fliser i en indkørsel, det kan f.eks. være sne, olie fra bilen, salt og fugt. Alt sammen noget der kan give grimme skader på fliserne, hvis de ikke er skabt til at ligge i en indkørsel

Hvor meget vedligehold vil du have

En tredje ting du skal tænke over, når du vælger dine sten til indkørsel, er hvor meget arbejde du vil have med at vedligeholde dem. Der er betydeligt mere plads til ukrudt mellem 60 kvm. chaussesten, end mellem 60 kvm. 60x60 fliser.

Men der findes selvfølgelig også løsninger med løse sten, som f.eks. granitskærver eller grus.

Fordelen ved grus er, at hvis du er god til at få revet din indkørsel godt igennem i ny og næ, gerne en gang om ugen, så får ukrudtet slet ikke mulighed for at vokse sig fast. Frøene blæser i stedet for videre til en mere velegnet indkørsel.

Fliser er dog heller ikke meget mere besværlige at holde ved lige, det er kun hvis du lader dem vokse til at du har udfordringen. Gem lidt fugesand, og sørg for at gå en tur med kosten hen over dine fliser jævnligt, så får de små ukrudtsfrø nemlig heller ikke lov at sætte sig fast.

God plads

En overfyldt indkørsel er sjældent pæn, så hvis det er muligt, så sørg for at skabe så meget plads som muligt. Tænk evt. ind på forhånd hvor mange biler der skal holde til hverdag, om børnenes cykler også skal have en fast plads i indkørslen, skal der være plads til skraldespande m.m.

Måske det er en god ide med et lille skur, eller anden form for afskærmning hvor nogle af de mindre ting kan opbevares.

Farver på fliserne

Mange fliser er lavet af beton, hvorfor de også ligger i de grå skalaer, men det er faktisk muligt at få fliser med mange forskellige farver, det kan f.eks. være sandsten eller keramiske fliser med unikke mønstre i overfladen.

Du kan selvfølgelig også vælge den flise du gerne vil have, ud fra farven. Du skal blot altid huske, at ikke alle fliser er egnede til at ligge i en indkørsel, hvis du ikke helt ved hvilke fliser der er egnet til hvad, så kan der være god hjælp at hente ved en fagperson.

Dem der arbejder med fliser går ofte under navnet anlægsgartnere, brolæggere eller entreprenører.

Intet er forbudt

Der er selvfølgelig få fliser der på ingen måde er egnet til en indkørsel, men som udgangspunkt er der ikke noget der er forbudt at lægge i en indkørsel, og du kan derfor vælge det du synes ser pænest ud, du skal blot huske at opbygning af bunden og hvor meget fuge der vælges mellem hver flise, spiller en ret stor rolle for holdbarheden af din indkørsel.

Det er ikke ret sjovt at have en indkørsel der kun er pæn i en uge, fordi der enten kommer dybe kørespor, eller at en eller flere fliser begynder at knække.

Ukrudtsdug eller ej

Det er et spørgsmål mange stiller når de lægger fliser i dag, uanset om det er til terrasse eller indkørsel. En ukrudtsdug kan hæmme det ukrudt der kommer nede fra jorden af, og kan derfor være med til at minimere arbejdet med at holde det væk.

Hvad mange dog ikke er helt klar over, er at en stor del af ukrudtet faktisk kommer ovenfra, det bliver båret med vind eller med fugle, og slår så rødder hvor end det lander, og her hjælper en ukrudtsdug ikke særlig meget hvis der er jord ovenpå alligevel.

Find det du mangler på handyguiden.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 477.252 produkter fra mere end 537 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 906.560 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-10-05 09:05:20.

55
Kategorier
2.594
Produkttyper
477.252
Produkter
537
Forhandlere
906.560
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.