Udgivet i HandyGuiden.dk's Hus & Have-Univers

Køb af værktøj på afbetaling – hvad er mulighederne, og hvornår giver det mening?

Af Drv.dk

Står du og mangler værktøj til dit næste gør-det-selv-projekt? Som handyman eller -kvinde er det vigtigt altid at have fyldt godt op i redskabsskuret eller værkstedet.

I alle hjem bør der være en skruetrækker og en hammer, men hvad gør man, når man står og mangler en slagboremaskine, kapgerringssav eller et presseværktøj? Store maskiner og kvalitetsværktøj er ikke billige, så hvis det kniber med budgettet, kan det være svært at komme i gang med de helt store projekter. Og hvad gør man så?

Afbetalingsmuligheden står altid til rådighed, men kan det godt betale sig? Læs med i denne artikel, og bliv klogere på, hvad dine muligheder er.

Køb på afbetaling

Når du køber værktøj på afbetaling, så betaler du for dit værktøj i rater i stedet for at betale det fulde beløb på én gang. Det er en god løsning, hvis du ikke har pengene lige nu og her, men godt kan betale for værktøjet over et antal måneder. 

At købe på afbetaling kan ses som et form for lån, som du naturligvis skal betale tilbage. Mange butikker giver dig mulighed for selv at bestemme, hvor længe du vil betale dit lån af. Det kan være et par tusinde over få måneder eller små hundrede kroner over 1 til 2 år.

Derfor skal du passe på med at købe på afbetaling, hvis du ikke med sikkerhed ved, at du har råd til at betale det tilbage. Hvis din konto står tom efter hver måned, og der ikke er penge nok til at betale til dit lån, så kommer der renter på lånet, så du ender med at skulle betale endnu mere.

Tag et kviklån

En anden løsning er at optage et lån for at få råd. Kviklån er en af de hurtigste og nemmeste løsninger til at få penge ind på kontoen. Det kan være en fristende mulighed, hvis man har fået kig på en dyr kvalitetssav, som man bare må og skal eje lige nu og her. 

Men du skal passe på med de hurtige lån. Selvom det er supernemt at optage et kviklån, så kommer der hurtig mange renter på, hvis ikke du har mulighed for at betale det tilbage til fastsat tid.
Hvis du har brug for at låne penge for eksempel inden næste lønningsdag, så kan det godt betale sig, så længe du ved, at lånet kan betales tilbage fuldstændigt efter kort tid. 

Tænk dig rigtig godt om, før du låner penge. Læg en plan for, hvordan og hvornår du kan betale tilbage, så du er 100 % sikker på, at du ikke kommer i problemer med et lån, som du i virkeligheden ikke har råd til.

Læg et budget, og spar pengene op

Hvis det ikke haster med det nye værktøj, så anbefaler vi, at du selv sparer pengene op. Det er ikke den sjoveste eller hurtigste måde at få penge på, men det er den mest sikre og logiske. 

Læg et budget for dig selv, og se, hvor der kan skæres fra. Tjek priser på det forskellige værktøj, som du mangler, og regn ud, hvor meget du har brug for at lægge til side hver måned for at få råd. Det kan være du skal skære lidt ned på madbudgettet, tage cyklen på arbejdet i stedet for bussen eller skrue ned for shoppeturene i en måneds tid. 

Hvis din prioritet er nyt værktøj, så må du også ofre lidt i et par måneder – i sidste ende skal det nok være det hele værd.

Hold skarpt øje med tilbuddene

Hvis ikke du har råd til det dyre kvalitetsværktøj, så vent til det kommer på tilbud. Både fysiske byggemarkeder og onlinebutikker har stort set altid tilbud. Hold skarpt øje med tilbudsaviserne, og se, hvornår værktøjet, som du ønsker dig, kommer på tilbud i butikkerne.

Du kan spare masser af procenter, hvis du er smart og går efter de gode tilbud. På den måde behøver du ikke at vælge mellem budget eller kvalitet, når du køber værktøj. 

Du kan også tage et kig på DBA eller Facebook Marketplace for at se, om nogen skulle have sat brugt kvalitetsværktøj til salg.

Har du behov for nyt værktøj lige nu og her?

Det er ikke altid, at man har tid til hverken at spare op eller holde øje med tilbuddene. Hvis du har brug for dit værktøj lige nu og her, men banken siger nej, så er afbetaling eller lån din eneste mulighed. 

Hvis du absolut SKAL bruge et helt bestemt værktøj til en presserende opgave lige nu og her, så kan det godt betale sig, at du låner penge til det. For at kunne betale lånet af kan du forinden lægge et budget, så du har et stort nok økonomisk råderum til at betale lånet tilbage igen.

Undgå at optage et lån, før du har læst om regler, krav og specifikationer først. Alle lån er forskellige og har forskellige regler for tilbagebetaling, så læs grundigt alt det, der står med småt, før du takker ja til et lån.

Hvilke andre muligheder er der?

Du er med garanti ikke den eneste i nabolaget med behov for værktøj. Hvis du mangler en boremaskine eller en sav til et enkelt projekt, så kan du med garanti låne hos naboen. Du kan med sikkerhed finde en garvet gør-det-selv-mand i omegnen, som glædeligt vil låne dig et stykke værktøj – og måske endda også hjælpe dig med projektet.

Dette er naturligvis kun en god ide, hvis du skal bruge værktøjet i et enkeltstående tilfælde. Hvis du har behov for værktøjet til mange projekter, så giver det naturligvis bedre mening, at du køber dig eget. 

Alternativt kan du låne af naboen et par gange, indtil du selv har sparet op til dit eget værktøj. 

Find det du mangler på handyguiden.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 533.793 produkter fra mere end 541 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 986.154 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-24 09:13:57.

55
Kategorier
2.683
Produkttyper
533.793
Produkter
541
Forhandlere
986.154
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.