Udgivet i HandyGuiden.dk's Hus & Have-Univers

Køb af akkumuleringstank - 5 ting du skal overveje

Af Drv.dk

Står du lige nu og skal købe akkumuleringstank? Så ved du garanteret allerede, at der er mange forskellige ting, man skal vide, og overveje, inden man foretager et køb. For at du kan vælge den rette akkumuleringstank, får du herunder en oversigt over 5 ting, du skal overveje, når du skal købe en akkumuleringstank. 

Hvad er formålet?

Når du skal købe en akkumuleringstank, er det først og fremmest vigtigt, at du overvejer, hvad formålet med den egentligt skal være. Der anvendes akkumuleringstanke til flere forskellige ting - herunder primært solvarme, varmepumper og brændefyr. Det er vigtigt, at du overvejer grundigt, hvilken af disse tre ting, din akkumuleringstank skal bruges til. Der er nemlig forskel på, hvordan akkumuleringsovnen bruges ved henholdsvis solvarme, brændefyr og varmepumper. Dette kan du læse mere om nedenfor.

Hvilken størrelse?

En anden ting du altid skal overveje, når du skal vælge en akkumuleringstank, er, hvilken størrelse, den skal være. Du kan som regel vælge størrelsen på din akkumuleringstank alt efter formålet. Er din akkumuleringstank eksempelvis beregnet til dit brændefyr, er det vigtigt, at den kan rumme cirka 10 liter akkumuleret vand pr. kvadratmeter hus. Ved varmepumper er det dog anderledes.

Her kan du nøjes med en mindre akkumuleringstank. Det er altså vigtigt, at du investerer i den rigtige størrelse akkumuleringstank, hvis du ønsker at få mest muligt ud af den til formålet. Er du i tvivl om, hvilken størrelse akkumuleringstank du skal have til din bolig, kan du altid kontakte en professionel og få hjælp og rådgivning. Måske har du brug for en mindre, eller større, akkumuleringstank, end du lige går og tror!

Hvordan skal den installeres?

Selvom du måske ikke tror det, bliver der ofte begået fejl og uheld ved installeringerne af akkumuleringstanke. Opdager man ikke disse fejl, kan akkumuleringstanken i værste fald gå i stykker eller ikke fungere optimalt. Når du skal installere din akkumuleringstank, er det igen vigtigt, at du overvejer selve formålet med akkumuleringstanken.

Du skal også overveje, om en ekstra buffertank er nødvendig til opbevaring. Derudover skal du ved installeringen af akkumuleringstanken huske, at for at opnå optimal udnyttelse af tanken, skal den placeres centralt. Placerer du den centralt, er der større chance for, at du undgår uhensigtsmæssige stop af eksempelvis varmepumpe eller brændefyr. 

Hvilken skal du vælge?

Der findes et stort udvalg af forskellige akkumuleringstanke på markedet. Du vælger igen akkumuleringstank alt efter, hvilket formål den skal have, og hvor stor en bolig du har. Nogle akkumuleringstanke har slankt design, mens andre et mere bredere design. En af de mest vellidte akkumuleringstanke på markedet er den isolerede akkumuleringstank med to spiraler. Denne kan rumme cirka tusind liter, og kan anvendes til både solvarme, varmepumpe, brændefyr og varmtvandsbeholder.

Denne akkumuleringstank er malet med rustbeskyttende maling. Dette vil sige, at du kan placere den i både kolde, varme og fugtige rum, uden at det beskadiger akkumuleringstanken. Skal du finde den helt rette akkumuleringstank til din bolig, er det vigtigt, at du husker at undersøge markedet grundigt, før du tager et endeligt valg. Måske vil du fortryde blot at vælge den første og den bedste!

Hvilken pris?

Der findes som førnævnt et stort udvalg af diverse af akkumuleringstanke. Der er derfor også stor forskel på, hvad disse akkumuleringstanke koster. Ligesom med mange andre produkter på markedet, går kvalitet og pris hånd i hånd ved akkumuleringstanke. Ønsker du blot en billig og brugbar akkumuleringstank, der kan holde i nogle år, kan du sagtens vælge en af de billige akkumuleringstank til omkring tretusinde kroner. Ønsker du en mere avanceret og holdbar akkumuleringstank til din bolig, skal du op i højere priser. Det er helt op til dig!

 

Find det du mangler på handyguiden.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 533.793 produkter fra mere end 541 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 986.154 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-24 09:13:57.

55
Kategorier
2.683
Produkttyper
533.793
Produkter
541
Forhandlere
986.154
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.